Muu Toiminta

Tassutarhan päätoiminimenä on vuonna 2007 perustettu HeKuMa-Palvelut. Nimi tulee sanoista hevos-, kulttuuri- ja matkailupalvelut. Tällä hetkellä päätoimena ovat löytöeläimet, mutta yritys harjoittaa myös pienimuotoista hevoskasvatusta, -koulutusta ja -valmennusta, ja tarkoitus on laajentaa toimintaa myös siten, että asiakkaillakin on mahdollisuus päästä hevoselämysten pariin (tiedustelut terhi@tassutarha.net). Valmistuin eläintenkouluttajaksi kesällä 2019, ja jos siis kohtaat jonkin koulutuksellisen ongelman, jossa voin olla avuksi, niin ota yhteyttä. Koulutuspalveluiden hinnat löytyvät hinnasto-sivulta. Tarhalla on myös mahdollista käydä harjoittelemassa eläinten kouluttamista sopimuksen mukaan (hevonen/kissa).

Hevoskasvatukseni tavoitteena on kasvattaa monipuoliseen käyttöön sopivia, ihmisen kanssa mielellään töitä tekeviä suomenhevosia, joilla on hyvät askellajit ja rakenne, sekä miellyttävä luonne.

Yrittäjän osaamisalueisiin kuuluvat myös erilaiset tapahtumajärjestämiseen liittyvät tehtävät, työkokemusta on vuosien saatossa muun muassa Imatra Big Band Festival ry:stä ja Ypäjän Hevosopistolta, sekä erilaisista projekteista, kuten Etelä-Karjalan maakuntajuhla Senaatintorilla 2006. Mikäli tarvitset osaavaa työvoimaa tapahtumaasi, ota yhteys terhi@tassutarha.net .

 

Omat kasvatit

Jottamoinen eli ”Kukka”

Jottamoinen on 2011 syntynyt suomenhevostamma (i. Reisu-Juuso, e. Marianne, e.i. Suikun Ero) ja ensimmäinen oma kasvattini. Vuonna 2016 Kukka oli äitiyslomalla ja varsoi Köppisestä tammavarsan. Kaudella 2021 odotetaan varsaa syntyväksi orista Lakeus Kingi.

 

Attenzione eli ”Atte”

Atte on 2013 syntynyt suomalainen puoliverinen, eli fwb (i. Cagliostro, e. Kaakkolan Tango Con Amore, e.i. Contender). Aten omistaa Virve Haiko ja  ruuna on käynyt jo keräämässä mainetta ja kunniaa niin koulu- kuin esteradoiltakin. Se on menestynyt hyvin muun muassa nuorten hevosten aluemestaruuksissa kummassakin lajissa.

 

Let There Be Rock eli ”Rokkipoju” eli ”Toope”

Toopena meillä tunnettu lämminveriori syntyi 2014 (i. Hennessey, e. Heartly Caster, e.i. Fly Caster). Toope muutti meiltä Nurmijärvelle Juha Pyhällön valmennukseen syksyllä 2014 ja menehtyi syksyllä 2017.

 

 

Turhan Kummonen eli ”Kumma”

Turhan Kummonen on Kukan 2016 syntynyt tytär (i. Köppinen, e. Jottamoinen, e.i. Reisu-Juuso). Temperamenttisen tamman vauhti, luonne ja suku asettavat odotuksia ravipuolelle, mutta äitinsä tapaan Kumma tykkää monipuolisesta harjoittelusta ja on nyt 4-vuotiaana päässyt jo jyvälle myös ratsuhevosen työn alkeista. Kesällä -21 Kummalle odotetaan varsaa syntyväksi orista Corleone.

 

 


Turhan Ilonen eli ”Ilo”

Turhan Ilonen syntyi 17.5.2018 aamuyöllä ja emä Iinan Ilo menehtyi synnytyksen jälkeen. Pikku-Ilo saapui keinoemon kanssa takaisin kotitallille 16.6. käytyään heti syntymänsä jälkeen viettämässä ensimmäiset elinviikkonsa Ulvilassa lainaemän kotitallissa. Ilon isä on tallin entinen oma asukki Pakan Paroni. Ilo muutti syksyllä 2019 Pohjanmaalle Jari, Marika ja Päivi Riihimäen omistukseen.
 
 
 

Tallin muut hevoset

 

Pakan Timantti eli ”Tintti”

Pakan Timantti on 2016 syntynyt suomenhevostamma, jonka on kasvattanut Anu Turunen. Tintti on nöyrä ja kiltti tamma, joka toimii erinomaisesti ajossa ja harjoittelee myös ratsun oppeja parhaillaan. Keväällä 2021 odotetaan varsaa syntyväksi orista Lastun Leka.
 
 
 

Muistoissamme

 

Iinan Ilo ”Iina” 13.5.2005-17.5.2018

Iinan Ilo (i. Viesker, e. Taarin Tähti, e.i. Ero-Ponsi) oli Tassutarhalla siitoskäytössä, mutta menehtyi varsomiseen keväällä 2018. Iina jäi loukkaantumisen vuoksi siitoskäyttöön, mutta raviuraltaan sillä on 5-vuotiskaudeltaan ennätys 28,8aly ja se on geenitestattu askellajigeeni DMRT3 AA:ksi eli ravivarmuusgeenin kantajaksi. Iinalla on ennestään kolme varsaa ja nyt keväällä syntynyt Turhan Ilonen selviytyi synnytyksestä hyvävoimaisena ja sen elämän pelastajaksi saatiin varsansa menettänyt lainatamma Must Be Birdland eli Ninni. Jäämme kaipaamaan tätä hienoa tammaa, josta onneksi jäi hyviä jälkeläisiä jatkamaan sukua.