Muu Toiminta

Tassutarhan päätoiminimenä on vuonna 2007 perustettu HeKuMa-Palvelut. Nimi tulee sanoista hevos-, kulttuuri- ja matkailupalvelut. Tällä hetkellä päätoimena ovat löytöeläimet, mutta yritys harjoittaa myös pienimuotoista hevoskasvatusta, -koulutusta ja -valmennusta, ja tarkoitus on laajentaa toimintaa myös siten, että asiakkaillakin on mahdollisuus päästä hevoselämysten pariin (tiedustelut terhi@tassutarha.net). Valmistuin eläintenkouluttajaksi kesällä 2019, ja jos siis kohtaat jonkin koulutuksellisen ongelman, jossa voin olla avuksi, niin ota yhteyttä. Koulutuspalveluiden hinnat löytyvät hinnasto-sivulta. Tarhalla on myös mahdollista käydä harjoittelemassa eläinten kouluttamista sopimuksen mukaan (hevonen/kissa).

Hevoskasvatukseni tavoitteena on kasvattaa monipuoliseen käyttöön sopivia, ihmisen kanssa mielellään töitä tekeviä suomenhevosia, joilla on hyvät askellajit ja rakenne, sekä miellyttävä luonne.

Yrittäjän osaamisalueisiin kuuluvat myös erilaiset tapahtumajärjestämiseen liittyvät tehtävät, työkokemusta on vuosien saatossa muun muassa Imatra Big Band Festival ry:stä ja Ypäjän Hevosopistolta, sekä erilaisista projekteista, kuten Etelä-Karjalan maakuntajuhla Senaatintorilla 2006. Mikäli tarvitset osaavaa työvoimaa tapahtumaasi, ota yhteys terhi@tassutarha.net .

 

Omat kasvatit

Jottamoinen eli ”Kukka”

Jottamoinen on 2011 syntynyt suomenhevostamma (i. Reisu-Juuso, e. Marianne, e.i. Suikun Ero) ja ensimmäinen oma kasvattini. Kukka on tehnyt kaksi hienoa varsaa, tamman Turhan Kummonen (2016) ja orin Turhan Kimmosa (2021). Tällä kaudella (-22) on tarkoitus kisata pienimuotoisesti ja valmistautua jalostusarvosteluun.

 

Attenzione eli ”Atte”

Atte on 2013 syntynyt suomalainen puoliverinen, eli fwb (i. Cagliostro, e. Kaakkolan Tango Con Amore, e.i. Contender). Aten omistaa Virve Haiko ja  ruuna on käynyt jo keräämässä mainetta ja kunniaa niin koulu- kuin esteradoiltakin. Se on menestynyt hyvin muun muassa nuorten hevosten aluemestaruuksissa kummassakin lajissa.

 

Let There Be Rock eli ”Rokkipoju” eli ”Toope”

Toopena meillä tunnettu lämminveriori syntyi 2014 (i. Hennessey, e. Heartly Caster, e.i. Fly Caster). Toope muutti meiltä Nurmijärvelle Juha Pyhällön valmennukseen syksyllä 2014 ja menehtyi syksyllä 2017.

 

 

Turhan Kummonen eli ”Kumma”

Turhan Kummonen on Kukan 2016 syntynyt tytär (i. Köppinen, e. Jottamoinen, e.i. Reisu-Juuso). Kumma on kookas ja temperamenttinen tamma, ja se varsoi vuonna 2021 orivarsan Turhan Commee. Nyt palailemme vähitellen työn ääreen ja Kummosenkin vahvuudet näyttäisivät olevan sukupaineista huolimatta enemmän ratsupuolella. Suuren koon vuoksi Kummosen kanssa edetään maltillisesti.

 

 


Turhan Ilonen eli ”Ilo”

Turhan Ilonen syntyi 17.5.2018 aamuyöllä ja emä Iinan Ilo menehtyi synnytyksen jälkeen. Pikku-Ilo saapui keinoemon kanssa takaisin kotitallille 16.6. käytyään heti syntymänsä jälkeen viettämässä ensimmäiset elinviikkonsa Ulvilassa lainaemän kotitallissa. Ilon isä on tallin entinen oma asukki Pakan Paroni. Ilo muutti syksyllä 2019 Pohjanmaalle Jari, Marika ja Päivi Riihimäen omistukseen.

 

Turhan Timanttinen eli ”Tumppi”

Ori Turhan Timanttinen syntyi 19.5.2021 (i. Lastun Leka, e. Pakan Timantti, e.i. Reisu-Juuso). Leikkisä, puuhakas ja hienosti liikkuva Tumppi muutti vieroituksen jälkeen Kerimäelle Vanhalan ratsutilalle.

 

 

Turhan Commee eli ”Tarmo”

Ori Turhan Commee syntyi 6.6.2021 (i. Corleone, e. Turhan Kummonen, e.i. Köppinen). Rehti ja tomera Tarmokin asuu nykyään Vanhalan ratsutilalla.

 

 

Turhan Kimmosa eli ”Kimi”

Ori Turhan Kimmosa syntyi 7.6.2021 (i. Lakeus Kingi, e. Jottamoinen, e.i. Reisu-Juuso). Kimi on hyvin sosiaalinen ja show-miehen elkeet omaava nuori mies, joka kävi Lappeen näyttelystä keväällä nappaamassa 1-vuotiaiden luokkavoiton (kuva Satu Pitkänen). Kimi muutti alkukesästä Virtasalmelle ja sen omistaa Hanna Pakarinen.

 

Tallin muut hevoset

 

Pakan Timantti eli ”Tintti”

Pakan Timantti on 2016 syntynyt suomenhevostamma, jonka on kasvattanut Anu Turunen. Tintti on nöyrä ja kiltti tamma, joka toimii erinomaisesti ajossa ja ratsastuksessa. Tintti varsoi orin Turhan Timanttinen 2021 ja seuraavana tavoitteena on ratsusuunnan jalostusarvostelu, jonne valmistaudutaan kaikessa rauhassa.

 

 

Muistoissamme

 

Iinan Ilo ”Iina” 13.5.2005-17.5.2018

Iinan Ilo (i. Viesker, e. Taarin Tähti, e.i. Ero-Ponsi) oli Tassutarhalla siitoskäytössä, mutta menehtyi varsomiseen keväällä 2018. Iina jäi loukkaantumisen vuoksi siitoskäyttöön, mutta raviuraltaan sillä on 5-vuotiskaudeltaan ennätys 28,8aly ja se on geenitestattu askellajigeeni DMRT3 AA:ksi eli ravivarmuusgeenin kantajaksi. Iinalla on ennestään kolme varsaa ja nyt keväällä syntynyt Turhan Ilonen selviytyi synnytyksestä hyvävoimaisena ja sen elämän pelastajaksi saatiin varsansa menettänyt lainatamma Must Be Birdland eli Ninni. Jäämme kaipaamaan tätä hienoa tammaa, josta onneksi jäi hyviä jälkeläisiä jatkamaan sukua.