Muu Toiminta

Tassutarhan päätoiminimenä on vuonna 2007 perustettu HeKuMa-Palvelut. Nimi tulee sanoista hevos-, kulttuuri- ja matkailupalvelut. Tällä hetkellä päätoimena ovat löytöeläimet, mutta yritys harjoittaa myös pienimuotoista hevoskasvatusta ja -valmennusta. Tältä sivulta löydät jatkossa tallin asukkien kuulumiset.

Yrittäjän osaamisalueisiin kuuluvat myös erilaiset tapahtumajärjestämiseen liittyvät tehtävät, työkokemusta on vuosien saatossa muun muassa Imatra Big Band Festival ry:stä ja Ypäjän Hevosopistolta, sekä erilaisista projekteista, kuten Etelä-Karjalan maakuntajuhla Senaatintorilla 2006. Mikäli tarvitset osaavaa työvoimaa tapahtumaasi, ota yhteys terhi@tassutarha.net .

 

Omat kasvatit

Jottamoinen eli ”Kukka”

Jottamoinen on 2011 syntynyt suomenhevostamma (i. Reisu-Juuso, e. Marianne, e.i. Suikun Ero) ja ensimmäinen oma kasvattini. Vuonna 2016 Kukka oli äitiyslomalla ja varsoi Köppisestä tammavarsan. Nyt olemme palanneet uudella innolla töihin ja kaudella 2017 monipuolisesta treenistä pitävän Kukkasen tavoitteisiin kuuluvat niin koelähtö kuin pienet ratsastuskilpailutkin.

 

Attenzione eli ”Atte”

Atte on 2013 syntynyt suomalainen puoliverinen, eli fwb (i. Cagliostro, e. Kaakkolan Tango Con Amore, e.i. Contender). Atte on sukunsa puolesta estehevonen ja toivottavasti se nähdään tulevaisuudessa esteradoilla. Ratsukoulutuksen alkeet ovat sujuneet leppoisalta ruunalta hyvin. Aten omistaa Virve Haiko.

 

Let There Be Rock eli ”Rokkipoju” eli ”Toope”

Toopena meillä tunnettu lämminveriori syntyi 2014 (i. Hennessey, e. Heartly Caster, e.i. Fly Caster). Toopea kutsutaan nykyään Rokkipojuksi ja se asuu Nurmijärvellä omistajiensa Juha ja Leena Pyhällön luona. Toopella on ajettu 2-vuotiaana opetus- ja koelähtö, ja nyt 3-vuotiskaudella odotellaan, josko ravihevosen ura urkenisi.

 

Turhan Kummonen eli ”Kumma”

Turhan Kummonen on Kukan 2016 syntynyt tytär (i. Köppinen, e. Jottamoinen, e.i. Reisu-Juuso). Temperamenttisen tamman vauhti, luonne ja suku asettavat odotuksia ravipuolelle, mutta äitinsä tapaan Kummankin kanssa on tarkoitus työskennellä monipuolisesti, kunhan aika koittaa. MYYTÄVÄNÄ.

 

Tallin muut hevoset

Iinan Ilo eli ”Iina”

Iinan Ilo on 2005 syntynyt suomenhevostamma (i. Viesker, e. Taarin Tähti, e.i. Ero-Ponsi). Iina on loukkaantumisen vuoksi jäänyt siitoskäyttöön, mutta raviuraltaan sillä on 5-vuotiskaudeltaan ennätys 28,8aly ja se on geenitestattu askellajigeeni DMRT3 AA:ksi eli ravivarmuusgeenin kantajaksi. Iinaa olen kaavaillut oman orini Pekan morsiameksi kesällä 2017.

 

Pakan Paroni eli ”Pekka”

Pakan Paroni on 2013 syntynyt suomenhevosori (i. Reisu-Juuso, e. Mettumaari, e.i. Juhannus). Pekka on mukavaluonteinen ori ja muistuttaa hyvin paljon isäänsä Reisu-Juusoa. Nyt 4-vuotiaaksi kääntynyttä Pekkaa ajetaan ja ratsastetaan, ensisijaisesti raviuraa silmällä pitäen, mutta luonteensa puolesta myös Pekka tykkää monipuolisesta ja vaihtelevasta viikko-ohjelmasta. Suunnitelmissa on, että Pekka pääsee viettämään kesälomansa tammaseurassa.

Toiveissa saada ensimmäinen oma jälkeläinen vuonna 2018.

 

Pakan Kunkku eli ”Kunkku”

Pakan Kunkku on 2014 syntynyt suomenhevosori ja Pekan täysveli. Molemmat orit on kasvattanut Anu Turunen ja hän myös omistaa Kunkun. Kunkku on ollut meillä Pekan kaverina ja ajo-opissa. Kunkun tavoite on opetuslähtö kaudella 2017 ja siitä aloitellaan raviuraa kasvun sallimissa puitteissa. Ensimmäinen kerta ratsastajan kanssakin sujui hienosti. MYYTY.

 

Pakan Timantti eli ”Tintti”

Pakan Timantti on 2016 syntynyt suomenhevostamma, Pekan ja Kunkun täyssisko. Tintinkin on kasvattanut Anu Turunen, ja Tintti muutti meille Kumman kaveriksi. Tintin tehtävä kaudella 2017 on leikkiä Kumman kanssa ja kasvaa, mutta tästäkin tytöstä kaavaillaan vielä monipuolista harrastushevosta, tähtäin Tintilläkin on ensisijaisesti ravipuolella. MYYTÄVÄNÄ.