Muu Toiminta

Tassutarhan päätoiminimenä on vuonna 2007 perustettu HeKuMa-Palvelut. Nimi tulee sanoista hevos-, kulttuuri- ja matkailupalvelut. Tällä hetkellä päätoimena ovat löytöeläimet, mutta yritys harjoittaa myös pienimuotoista hevoskasvatusta ja -valmennusta, ja tarkoitus on laajentaa toimintaa myös siten, että asiakkaillakin on mahdollisuus päästä hevoselämysten pariin (tiedustelut terhi@tassutarha.net). Vuonna 2018 aloitin myös eläintenkouluttajan opinnot, pääeläimenä hevonen ja kissa. Jos siis kohtaat jonkin koulutuksellisen ongelman, jossa voin olla avuksi, niin ota yhteyttä. Koulutuspalveluiden hinnasto päivitetään sivulle myöhemmin. Tarhalla on myös mahdollista käydä harjoittelemassa eläinten kouluttamista sopimuksen mukaan (hevonen/kissa).

Hevoskasvatukseni tavoitteena on kasvattaa monipuoliseen käyttöön sopivia, ihmisen kanssa mielellään töitä tekeviä suomenhevosia, joilla on hyvät askellajit ja rakenne, sekä miellyttävä luonne. Mikäli kiinnostut jostain hevosesta, kysy lisää sähköpostitse tai puhelimitse. Kaikki tallin suomenhevoset ovat myytävänä.

Yrittäjän osaamisalueisiin kuuluvat myös erilaiset tapahtumajärjestämiseen liittyvät tehtävät, työkokemusta on vuosien saatossa muun muassa Imatra Big Band Festival ry:stä ja Ypäjän Hevosopistolta, sekä erilaisista projekteista, kuten Etelä-Karjalan maakuntajuhla Senaatintorilla 2006. Mikäli tarvitset osaavaa työvoimaa tapahtumaasi, ota yhteys terhi@tassutarha.net .

 

Omat kasvatit

Jottamoinen eli ”Kukka”

Jottamoinen on 2011 syntynyt suomenhevostamma (i. Reisu-Juuso, e. Marianne, e.i. Suikun Ero) ja ensimmäinen oma kasvattini. Vuonna 2016 Kukka oli äitiyslomalla ja varsoi Köppisestä tammavarsan. Nyt olemme palanneet uudella innolla töihin ja kaudella 2017 monipuolisesta treenistä pitävä Kukka on ehtinyt muun muassa edustaa suomenhevosen juhlavuoden tapahtumissa sekä valmentautua esteratsastuksessa. Kaudella 2018 jatketaan valmentautumista, tavoitteena ratsupuolen jalostusarvostelu.

 

Attenzione eli ”Atte”

Atte on 2013 syntynyt suomalainen puoliverinen, eli fwb (i. Cagliostro, e. Kaakkolan Tango Con Amore, e.i. Contender). Atte on sukunsa puolesta estehevonen ja toivottavasti se nähdään tulevaisuudessa esteradoilla. Ratsukoulutuksen alkeet ovat sujuneet leppoisalta ruunalta hyvin. Aten omistaa Virve Haiko.

 

Let There Be Rock eli ”Rokkipoju” eli ”Toope”

Toopena meillä tunnettu lämminveriori syntyi 2014 (i. Hennessey, e. Heartly Caster, e.i. Fly Caster). Toope muutti meiltä Nurmijärvelle Juha Pyhällön valmennukseen syksyllä 2014 ja menehtyi syksyllä 2017.

 

 

Turhan Kummonen eli ”Kumma”

Turhan Kummonen on Kukan 2016 syntynyt tytär (i. Köppinen, e. Jottamoinen, e.i. Reisu-Juuso). Temperamenttisen tamman vauhti, luonne ja suku asettavat odotuksia ravipuolelle, mutta äitinsä tapaan Kummankin kanssa on tarkoitus työskennellä monipuolisesti, kunhan aika koittaa.

 

Tallin muut hevoset

Aurinkolaakson Kerttu eli ”Kerttu”

Kerttu muutti meille lokakuussa -17 Kukan seuraksi valmennusreissuille. Tämä poni on kuitenkin mitä mainioin puuhastelukaveri lapsille, joten Kerttu tulee myös jatkossa pitämään erilaisia kursseja, missä on mahdollista päästä opiskelemaan hevosen- ja poninkäsittelyä. Kerttu on käytettävissä myös tapahtumissa talutusratsastus- ja silittelyponina. Kertun omistaa Marjuska Ahola.

 

Iinan Ilo eli ”Iina”

Iinan Ilo on 2005 syntynyt suomenhevostamma (i. Viesker, e. Taarin Tähti, e.i. Ero-Ponsi). Iina on loukkaantumisen vuoksi jäänyt siitoskäyttöön, mutta raviuraltaan sillä on 5-vuotiskaudeltaan ennätys 28,8aly ja se on geenitestattu askellajigeeni DMRT3 AA:ksi eli ravivarmuusgeenin kantajaksi. Iinalla on ennestään kolme varsaa ja keväällä syntyy toivottavasti seuraava. Iinan on kasvattanut Eveliina, Jouko, Juuso ja Marjo Tanninen.

 

Pakan Paroni eli ”Pekka”

Pakan Paroni on 2013 syntynyt suomenhevosori (i. Reisu-Juuso, e. Mettumaari, e.i. Juhannus). Pekka on mukavaluonteinen ori ja muistuttaa hyvin paljon isäänsä Reisu-Juusoa. 5-vuotiasta Pekkaa ajetaan ja ratsastetaan, ensisijaisesti raviuraa silmällä pitäen, mutta luonteensa puolesta myös Pekka tykkää monipuolisesta ja vaihtelevasta viikko-ohjelmasta. Pekka ja Iina ovat olleet kesästä asti yhdessä ja varsaa odotetaan syntyväksi toukokuussa. Pekan on kasvattanut Anu Turunen.

 

Pakan Timantti eli ”Tintti”

Pakan Timantti on 2016 syntynyt suomenhevostamma, Pekan täyssisko. Tintinkin on kasvattanut Anu Turunen, ja Tintti muutti meille Kumman kaveriksi. Tintin ja Kumman kevät 2018 sujuu ajo-opetuksen ja leikin merkeissä.