Tassutarhan
löytöeläimet ja kodittomat

Soita aina ennen vierailuasi löytöeläinkotiin

Löytöeläinkoti Lemin Kotimäessä

Täältä löydät kuvat ja lisätietoa kaikista Tassutarhalla olevista löytöeläimistä ja uutta kotia etsivistä lemmikeistä.

Mikäli tunnistat oman lemmikkisi kuvasta, soita Tassutarhalle ja sovi noudosta pikimmiten. Soita aina ennen vierailuasi, jotta et joudu tekemään hukkareissua. Tassutarhalla ei välttämättä olla paikalla, jos käyntiä ei ole sovittu etukäteen.

Puhelinpäivystys on avoinna joka päivä klo 8–18

Löytöeläimet – kissat, koirat ja muut pieneläimet

Tassutarhalle tullessaan eläimet ovat meillä ensimmäiset 15 vuorokautta löytöeläimiä. Jos omistajaa ei lemmikille löydy, siirtyvät lemmikit kodittomien, eli uutta kotia etsivien lemmikkien ryhmään.

Kysy löytöeläintä Tassutarhalta:
terhi@tassutarha.net
Soita 050 320 3324 tai 045 783 17615

klo 8– 18

Laji:kissa
Löytöpäivä: 24.5.2024
Löytöpaikka: Ylämaa, Lappeenranta
Lisätietoja: 

Laji:kissa
Löytöpäivä: 24.5.2024
Löytöpaikka: Ylämaa, Lappeenranta
Lisätietoja: 

Laji:kissa
Löytöpäivä: 24.5.2024
Löytöpaikka: Ylämaa, Lappeenranta
Lisätietoja: 

Laji:kissa
Löytöpäivä: 23.5.2024
Löytöpaikka: Heimosilta, Lappeenranta
Lisätietoja: 

Laji:kissa
Löytöpäivä: 15.5.2024
Löytöpaikka: Taavetti, Luumäki
Lisätietoja: 

Laji:kissa
Löytöpäivä: 13.5.2024
Löytöpaikka: Anola, Lappeenranta
Lisätietoja: 

Löytöeläinmaksut pankkikortilla tai käteisellä

Tassutarhalla löytöeläimistä pidetään hyvää huolta. Eläimen huolenpitoon liittyvät kulut maksetaan aina eläimen noudon yhteydessä. Maksun voi hoitaa joko käteisellä tai pankkikortilla. Emme luovuta eläimiä ilman maksua emmekä kirjoita laskua tai anna maksuaikaa.

Tulethan meille aina raittiina – emme luovuta eläimiä päihtyneille.

Ohjeita eläimen löytäjälle

Soita ja kysy toimintaohjeita, jos olet löytänyt eläimen. Toimialueeseemme kuuluu Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Savitaipale ja Taipalsaari. Päivystämme joka päivä klo 8–18. Muiden alueiden löytöeläinkotien puhelinnumerot löydät karkurit.fi -verkkosivulta.

Ohjeita lemmikin löytäjälle

Lähesty eläintä rauhallisesti. Jos mahdollista, pyri estämään mahdolliset vahingot, kuten autojen alle säntääminen.
Tarkista onko panta ja siinä puhelinnumero omistajalle. Ota lemmikki talteen ja soita löytöeläinkotiin 0503203324 (klo 8-18).

Jos kyseessä koira, katsele hetki ympärillesi, jos joku on jo lähistöllä etsimässä sitä.
Voit ottaa lemmikistä kuvan ja tehdä ilmoituksen esim. Karkurit-sivustolle ja/tai paikallisiin Facebook-ryhmiin
Arkaa eläintä ei kannata lähestyä

Täytämme jokaisesta meille saapuvasta löytöeläimestä löytökaavakkeen.
Eläimestä huolehditaan tarhalla 15 vuorokauden ajan. Mikäli omistajaa ei löydy etsimme kesylle & terveelle eläimelle uuden kodin.

Huom! Nämä ohjeet koskevat löytöeläimiä Lappeenrannan, Lemin, Luumäen, Savitaipaleen ja Taipalsaaren alueilla. Muiden alueiden löytöeläinkotien puhelinnumerot löydät esimerkiksi www.karkurit.fi sivustolta.

HUOMIO! Löytöeläin ei ole löytäjän omaisuutta. Löytöeläimestä tulee aina ilmoittaa alueen löytöeläinkotiin ja omistajalla on 15vrk ajan oikeus kysyä eläintä. Vasta tämän jälkeen eläimen omistajuus voi siirtyä löytäjälle.

LUONNONVARAISET ELÄIMET: Kaakkois-Suomen eläinsuojeluyhdistykseltä, puh. 050 555 1466 (Virve Haiko)

Hyviä neuvoja koiran omistajalle

Käytä koirallasi pantaa, jossa on ajantasainen puhelinnumerosi.
Mikäli koirasi katoaa soita HETI p. 050-3203324 (klo 8–18 välisenä aikana) ja ilmoita koiran tuntomerkit sekä katoamispaikka. Näin vältymme siltä, että koira kuljetetaan ensin eläinhoitolaan, sillä soitamme omistajalle, mikäli koirasta tulee havainto ja
omistaja voi itse hakea koiran.

Laita koirastasi kuvallinen ilmoitus esimerkiksi Karkurit-sivustolle. Myös Facebookin paikallisia ryhmiä kannattaa hyödyntää lähialueen ihmisten tavoittamisessa.

Ota yhteyttä Etsijäkoiraliittoon saadaksesi neuvoja lemmikin etsintään! Neuvonta on maksutonta! www.etsijakoiraliitto.fi

Hyviä neuvoja kissanomistajalle

Kissan vapaa ulkoilu ilman omistajan valvontaa ei ole suositeltavaa, ja sitä säätelee myös laki.

Kadonneen kissan tiedot voit ilmoittaa Tassutarhaan sähköpostitse tai whatsappilla ja laittaa mukaan kissan kuvan, terhi@tassutarha.net tai 050 320 3324.

Tiedota kissan katoamisesta naapurustoosi ja pyydä heitä tarkistamaan piharakennukset, jonne voi jäädä suljettujen ovien taakse

Laita kissastasi kuvallinen ilmoitus esimerkiksi Karkurit-sivustolle. Myös Facebookin paikallisia ryhmiä kannattaa hyödyntää lähialueen ihmisten tavoittamisessa.

Tarkkaile ilmestyykö kissasi kuva Tassutarhan Löydetyt-sivulle. Ota yhteyttä Etsijäkoiraliittoon saadaksesi neuvoja lemmikin etsintään! Neuvonta on maksutonta! www.etsijakoiraliitto.fi

Mikrosirut

Koirien mikrosirutus ja rekisteröinti tuli Suomessa pakolliseksi vuoden 2023 aikana, mutta myös kaikille kissoille kannattaa asentaa mikrosiru. Sen avulla omistaja on helpompi tavoittaa esimerkiksi kissan päätyessä loukkaantuneena eläinlääkäriin tai tullessa meille löytöeläinkotiin.

Olen käynyt Turvasiru-koulutuksen ja asennan siruja muille paitsi Kennelliittoon rekisteröitäville lemmikeille.
Voit varata tarhalla tapahtuvalle sirutukselle ajan numerosta 0503203324. Sirutuksia on mahdollista tehdä myös kotikäyntinä, jolloin kustannuksiin lisätään matkakulut.

Pelkkä sirun asentaminen ei riitä, vaan sinun tulee itse huolehtia myös sirun rekisteröimisestä. Tällä hetkellä suosittelen rekisteröimään sirutiedot ilmaiseksi osoitteessa petmeddata.com tai kanta.pet, jolloin omistajan pystyy sivuston
lähettämällä viestillä tavoittamaan ympäri vuorokauden, mikäli puhelinnumero on ajantasainen.

Eläinten kouluttaminen

Olen koulutukseltani eläintenkouluttaja, klinikkaeläintenhoitaja ja hevostenhoitaja. Eläinten koulutus perustuu operantteihin menetelmiin ja käytän eläinten koulutuksessa sekä positiivista että negatiivista vahvistetta.

Olen mielelläni apuna, mikäli tarvitset neuvoja johonkin kissan tai hevosen käytökseen ja hyvinvointiin liittyvään ongelmaan. Varaudu siihen, että tarvitsen aiheesta kattavat tiedot etukäteen sähköpostitse. Eläimen tilanteesta tehdään
ensin niin sanottu hyvinvointikartoitus, jonka perusteella ongelmaa lähdetään ongelmia ratkaisemaan.

Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%

• Puhelinkonsultaatio 30 min 15 euroa (laskutetaan etukäteen, ja hyvinvointikartoitus pitää olla ensin tehtynä)
• Ongelmakäytöskäynnit tai uuden asian opettaminen kissa/hevonen.
• Kolmen käyntikerran paketti 120 euroa
• Yksittäinen kotikäynti 50 euroa
Yli 30 kilometrin yhdensuuntaisesta matkasta veloitetaan lisäksi ylimenevältä osuudelta kilometrikorvaus 66 snt/km (sis. alv)
Muissakin koulutuksellisissa asioissa voit ottaa rohkeasti yhteyttä sähköpostitse terhi@tassutarha.net tai puhelimitse, niin suunnitellaan sopiva kokonaisuus.

Kodittomat eläimet

Täältä löydät tiedot ja kuvat Tassutarhan kotia uutta kotia etsivistä eläimistä. Kodittomat eläimet luovutetaan vain hyvään loppuelämän kotiin. Älä siis tee hankintapäätöstä hetken mielijohteesta. Toivomme, että otat yhteyttä ensin sähköpostitse. Kerrothan viestissä mahdollisimman tarkasti itsestäsi ja kodista, jonka voit lemmikille tarjota.

Koirat ja kissat luovutetaan madotettuina, sirutettuina, rokotettuina ja eläinlääkärin tarkastamina. Lue lisätiedot tarkasti ja tutustu hinnastoomme.

Kodittomat kissat

Kissojen hinnat alkaen 250 euroa (sis. alv 24%). Kaikista kotia etsivistä kissoista voidaan ottaa eläinlääkärikäynnin yhteydessä myös FelV/FIV-testi, joka lisää kissan kulukorvausta 50 euroa.

Muut hinnat ilmoitetaan erikseen tapauskohtaisesti.

Nimi: Lenni
Hinta: 300 euroa (sis. alv 24%)
Lisätiedot: Lenni on kiltti, mutta vielä  ujo nuori poikakissa, joka etsii itselleen omaa kärsivällistä ihmistä ja mieluusti myös kissakaveria. Lenni nauttii jo rapsutuksista, mutta voi arastella vieraita ihmisiä. Lenni luovutetaan sirutettuna, madotettuna, rokotettuna, leikattuna ja FelV/FIV-testattuna.

Nimi: Pennut (KAIKKI VARATTU!)
Hinta: Alkaen 300 euroa (sis. alv 24%)
Lisätiedot: Tällä hetkellä tarhalla on varattavissa kuusi kissanpentua (yksi musta pentu puuttuu kuvasta), joista on tullut jo runsaasti tiedusteluja ja vastaan niihin saapumisjärjestyksessä vain sähköpostitse. Pennut luovutetaan sirutettuna, madotettuna, rokotettuna, ja FelV/FIV-testattuna, poikapennut mahdollisuuksien mukaan myös leikattuna. Luovutusikä 25.6. alkaen.

Kodittomat koirat

Meillä ei juuri nyt ole kodittomia koiria.

Muut kodittomat pieneläimet

Meillä ei juuri nyt ole kodittomia pieneläimiä.

Yhteystiedot

Tassutarha – Löytöeläinkoti
Salmentie 306
Kotimäki (Lemi)

terhi@tassutarha.net
050 320 3324

045 783 17615

Palvelemme puhelimitse päivittäin 8–18.
Tassutarha on avoinna sopimuksen mukaan.

Seuraa Tassutarhaa somessa

Seuraa Turhan Suomenhevosia somessa

Verkkolaskutustiedot:
Y-tunnus: 2079413-5
Verkkolaskuosoite 003720794135
Operaattori: APIX Messaging Oy (003723327487)