Turhan Suomenhevoset

Suomenhevosten kasvatusta

Tassutarhan yrittäjä Terhi kasvattaa suomenhevosia ”Turhan” -etuliitteellä. Tavoitteena on monipuoliseen käyttöön sopivat, ihmisen kanssa mielellään töitä tekevät hevoset, joilla on hyvät askellajit ja rakenne, sekä miellyttävä luonne.

Kasvatustoiminnan lisäksi tallin hevosilla harrastetaan monipuolisesti. Tallilla asuu kolme suomenhevostammaa, joiden kuulumisia voit seurata myös Facebookissa sivulla Turhan Suomenhevoset.

Opi hevosen käsittelyä ja ratsastuksen perusteet

Tallilla voit opetella hevosen käsittelyä, kouluttamista ja ratsastuksen perusteita. Ota rohkeasti yhteyttä, niin suunnitellaan sinulle sopiva kokonaisuus.

  • Yksityistunnin hinta on 40 euroa (sis. Alv 24%).

Henkilökohtainen tapaturmavakuutus on aina syytä hankkia eläinten kanssa toimiessa. Toiminta hevosten kanssa on ohjattua, mutta se tapahtuu aina omalla vastuulla.

Turhan Suomenhevoset

Lue lisää hevosistamme ja ota yhteyttä, jos haluat oppia hevosten käsittelyä tai ratsastuksen
perusteita.

Jottamoinen

Jottamoinen, eli Kukka, on syntynyt 13.5.2011 ja ensimmäinen oma kasvattini. Kukka on lempeä ja luotettava ja se on tehnyt kaksi hienoa varsaa, Turhan Kummosen ja Turhan Kimmosan. Kukka on myös kilpaillut este- ja kouluratsastuksessa. Se on myös jalostusarvosteltu II-palkinnolla suomenhevosten ratsusuunnalle. Kukka on toimiva ajohevonen niin reen kuin kärryjenkin edessä. Jatkossa tavoite on päästä kilpailemaan myös kenttäratsastuksessa.

Turhan Kummonen

Turhan Kummonen, eli Kumma, on syntynyt 19.5.2016 ja se on Kukan ensimmäinen varsa. Kumma on itsekin jo varsonut orivarsan Turhan Commee vuonna 2021.

Kumma on opetettu sekä ajolle että ratsastuksen saloihin. Sen kanssa on edetty maltillisesti hevosen suuren koon vuoksi. Luonteeltaan Kumma on hieman emäänsä kärsimättömämpi, ja vaatii johdonmukaista opastusta uusiin asioihin.

Pakan Timantti

Pakan Timantti, eli Tintti on syntynyt 30.7.2016 ja se on asunut meillä myös varsasta asti. Tinttikin on tehnyt vuonna 2021 orivarsan Turhan Timanttinen ja sen jälkeen olemme keskittyneet enemmän ratsupuolen hommiin. Tintti on myös oikein hyvä ajohevonen. Luonteeltaan Tintti on erittäin kiltti, herkkä ja miellyttämisenhaluinen.

Yhteystiedot

Tassutarha – Löytöeläinkoti
Salmentie 306
Kotimäki (Lemi)

terhi@tassutarha.net
050 320 3324

Palvelemme puhelimitse päivittäin 8–18.
Tassutarha on avoinna sopimuksen mukaan.

Seuraa Tassutarhaa somessa

Seuraa Turhan Suomenhevosia somessa

Verkkolaskutustiedot:
Y-tunnus: 2079413-5
Verkkolaskuosoite 003720794135
Operaattori: APIX Messaging Oy (003723327487)